Mere end et almindeligt indkøbscenter

Udgangspunktet for projektet er udvikling og udbygning af de to eksisterende indkøbscentre Buskerud Storcenter og Krokstad Center.


Da hele det omkringliggende område også skal revitaliseres, etableres der i lige så høj grad som et almindeligt handelscentrum, et sted med en stærk identitet. Dette sted har stort potentiale i kraft af sin smukke og centrale beliggenhed nær Drammenselven og i nærkontakt til Krokstadselven Centrum og Mjøndalen Centrum.

Den gode handelsoplevelse

Buskerud Center har som mål at tilbyde mere end et almindeligt indkøbscenter; det skal byde på ”den gode handelsoplevelse”. For at imødekomme visionen om en god handelsoplevelse må bygningen i sig selv have noget at tilbyde ud over sin primære funktion. Rammer som bidrager til en behagelig atmosfære og trivsel. Der er derfor lagt et varieret udvalg af funktioner ind i programmet i form af butikslokaler, kulturfaciliteter, cafeer, restauranter og taghaver med udkigspunkter.

I de øverste etager er der lagt op til boliger og næringslokaler. Disse forhold vil være medvirkende til at befolke centret og skabe det ønskede liv udenfor åbningstiden. På den måde skabes en vital og bæredygtig stedsudvikling.

Et maritimt miljø

Samtidig opstår der nye og levende rum omkring bygningen. Langs elven vil en promenade skabe unikke udendørsområder omkring centeret i form af udeservering, parker, anlæg til boldspil og andre sportsaktiviteter. Elvepromenaden er udformet som en langsgående kaj, der bringer vandet ind i forskellige dele af området – et maritimt miljø, hvor mindre både kan lægge til.

Adresse
Krokstadelva, Norge

Bygherre
Steen & Strøm Eiendomsudvikling AS

Anvendelse
Shopping og kultur

Byggeår
2011 - 

Areal
50.000 m²

Arkitekt
Årstiderne Arkitekter