Gårdrummet der fungerer hele året

I forbindelse med udvidelsen af EnergiMidt i Silkeborg, har der været mulighed for at skabe nye og spændende uderum for husets brugere.


Arkitektonisk hovedidé

Projektet omfatter etablering af af- og pålæsningsområder ved ny lagerhal, store oplagspladser, strukturering af parkerings-arealerne, grønne områder, samt etablering af gårdhaver.

Det største gårdrum er indvendigt omkranset af en eksisterende grøn beplantning langs bygningerne. I midten er der etableret et græsfelt, der hæver sig 30 cm. Hen over dette felt snor sig et bånd af amøbeformede felter med forskellig beplantning som rododendron, græsser og fyldtblomstrende kirsebærtræer.

Trædæk og skaber opholdsteder

Hvor beplantningen lægger sig hen over græsset skyder trædæk sig ind i det og skaber opholdsteder. Plantebåndet danner på den måde ryg for opholdstederne, hvor der er mulighed for at finde en plads både i solen og skyggen.

Gårdrummet fungerer på den måde hele året – om sommeren, hvor man kan indtage rummet i pauser og evt. udvide ”mødelokalet” og om vinteren som et spændende uderum for øjet. Samtidig har man hele året mulighed for at følge med i årstidernes skiften.

Omkransede gårdrum

Der etableres yderligere 2 gårdrum. Disse er mindre gårdrum omkranset af bygninger på alle 4 sider. Gårdrummene udformes som grønne og frodige oaser med mulighed for ophold og pause for de ansatte, men også et grønt areal som de ansatte vil have glæde af at observere inde fra bygningen.

Adresse
Tietgensvej, Silkeborg

Bygherre
Energi Midt

Anvendelse
Gårdhaver, ophold

Byggeår
2011

Areal
35.000 m²

Arkitekt/ingeniør
Årstiderne Arkitekter/Søren Jensen Rådgivendeingeniører