Silkeborgs største institution

Institutionen bliver efter udvidelsen kommunens største børneinstitution med moderne inde- og udendørsfaciliteter.


Institutionen bliver efter udvidelsen kommunens største børneinstitution med moderne inden- og udendørsfaciliteter for både børnehave, vuggestue og dagpleje.

Landskabsprojektet omfatter både nye p-arealer, ankomstplads og en stor legeplads. Det er vores mål, at legepladsen skal indbyde til social leg og styrke og stimulere samtlige sanser, samt udfordre børn i alle aldre motorisk. Legepladsen er opdelt i forskellige torve:

De 4 elementer

Sansetorvet der er udformet som en labyrint med planter, der både dufter, smager og føles forskelligt. Opholdstorvet er pausens rum, der også kan bruges til scene og til frokost i det fri. Legetorvet er omkranset af et pilehegn og skaber en god ramme om både legehuse, pilehytte og sandkasse. Aktivitetstorvet er faldsandszonen med alt fra social redegynge til klatretræ.

Ud over torvene er der ”De 4 elementer”, som er en zone, hvor der er fokus på vand, ild, jord og luft. Alt sammen omkranset af en mooncarbane. Denne zone samt Tarzanbanen udfordrer selv de største børnehavebørn. Endvidere er der boldbane, amfiscene, skyggesandkasse, pileskov, hængekøjelund og flisebelagte stier til scootere.

Adresse
Daltoften 6, Silkeborg

Bygherre
Silkeborg Kommune

Anvendelse
Daginstitutionens udearealer

Byggeår
2008 - 2010

Areal
5.300 m²

Arkitekt/ingeniør
Årstiderne Arkitekter/Søren Jensen Rådgivendeingeniører