Fantastisk tidsrejse i Randers

I Randers Regnskovs udstilling kan gæsterne i dag opleve kontinenternes tropiske regnskove.


Den besøgende tager på en geografisk rejse gennem Asien, Afrika og Sydamerika, og bevæger sig gennem Regnskovens tre domer, hvor dyr og planter, klima, geologi og kulturelementer tilsammen udgør de holistiske rammer som Randers Regnskov er kendt for i dag.

Også fase 1 af Planet Randers vil tage udgangspunkt i en rejse gennem en række holistiske scenarier med dyr, planter og deres omgivelser, men i modsætning til udstillingen i Randers Regnskov foregår rejsen nu i tid, medens lokaliteten er fastlagt til vores eget land, Danmark.

Indblik i de fantastiske hændelser

Ved et besøg i Tidsrejseudstillingen skal gæsterne gennem leg, gennem brug af sanserne og ved fordybelse få et indblik i de fantastiske hændelser, der er sket på jorden, siden den opstod for ca. 4,6 milliarder år siden.

Tidsrejsen vil føre gæsterne gennem jordens urtid med varme svovldampe og bragende meteornedslag, gennem kolde istider med flotte gletsjergrotter, gennem frodige skovlandskaber med 500 årige gamle egetræer, gennem forrige århundredes hyggelige gårdmiljø med kaglende høns og brønd på gårdpladsen, til et bud på fremtiden med forhøjede vandstande og indvandring af fremmede dyrearter.

I de forskellige udstillingsafsnit vil gæsterne blive præsenteret for typiske dyr for de pågældende perioder, eller hvor de ikke længere findes, de efterkommer der ligner de oprindelige arter mest. I de senere afsnit vil der også være repræsentanter for de dyr og planter, der har betydet meget for mennesket og dets udvikling.

Dannelsen af det første liv

Temamæssigt vil der i urtidsudstillingen blive sat fokus på de forhold og de tilfældigheder, der førte til dannelsen af det første liv, de første hvirveldyr, de første pattedyr, de første aber og de første menneskearter. I de følgende udstillinger vil menneskets udvikling sammenspillet mellem menneske, natur og kultur være i fokus.

Gæsterne vil således få indblik i den lange række af succeshistorier, der førte fra de største slimede måtter af bakterier, til den variation af liv der findes på jorden i dag.

Adresse
Randers

Bygherre
Randers Regnskov

Anvendelse
Forlystelse og tourisme

Byggeår
Forventes igangsat 2011

Areal
20.000 m²

Arkitekt
Årstiderne Arkitekter