Søhave vil fremstå som et vartegn

Et byggeri der fremstår markant og smukt mod byen og søen - En repræsentant for det bedste byen har at byde på.


Søhave præsenterer et produkt af stærke holdninger til arkitektur, landskab og en kærlighed til byen Silkeborg. Et byggeri, der påtager sig det ansvar det er, at bygge på byens nok bedste beliggenhed; ikke alene ved at skabe smukke boliger for de kommende beboere, men i lige så høj grad at skabe et byggeri og et landskab, der fremstår markant og smukt mod byen og søen, som repræsentant for det bedste byen har at byde på - en parkbebyggelse, hvor byens borgere kan gøre brug af det fine byrum mellem sø og by.

Det er i særdeleshed placeringen ud til Silkeborg Langsø og dermed den smukke natur, der gør grunden særligt attraktiv. Derudover er den tætte nærhed til midtbyen helt speciel. Grunden ligger i et spændingsfelt mellem by og natur, og fungerer som en overgangs-zone i skalaen mellem de smukke villaer langs Sølystvej og Borgergades etagebyggeri.

Arkitektur og landskab er på en og samme tid enkel og kompleks, moderne og tidløs, og arbejder både med kurver og lige linjer. Alt sammen for at skabe et unikt byggeri, der matcher grundens gode placering. Søhave er tænkt som et park rum med offentlig adgang.

Grunden tilbyder et smukt vue over søen og midtbyen mod syd, og giver potentialet til at skabe enestående bo kvalitet, samt et særligt rekreativt sted for byens borgere. Boligerne og naturen vil skabe en synergieffekt, som vil generere liv på stedet og bidrage positivt til hele området. Med projekt Søhave vil hele området opnå en forskønnelse mod søen, og Søhave vil stå som et vartegn for både Alderslyst og byen Silkeborg.

Adresse
Sølystvej, Silkeborg

Bygherre
Herm. Rasmussen A/S

Anvendelse
Boliger, Park, Udearealer

Byggeår
2017- 

Areal
10.000 m²

Arkitekt/ingeniør
Laban Arkitekter/Søren Jensen Rådgivendeingeniører