Moderne og attraktive ungdomsboliger

Projektet er vinderforslaget fra en indbudt projektkonkurrence, og består af 32 almene ungdomsboliger perfekt placeret i Skanderborg, nær stationen og med sø-kig.


Projektet omfatter 32 almene ungdomsboliger placeret nær stationen i Skanderborg og er resultatet af en vundet indbudt projektkonkurrence i sommeren 2016.

På det meget komprimerede areal til rådighed for udearealerne indarbejdes både en optimal logistisk løsning med fokus på tilgængelighed, samt attraktive udearealer til de unge mennesker, som bosætter sig her.

Der anlægges private haver i stueetagen til de enkelte boliger og til fællesrummet, en grønfælled til samvær og kreativ udfoldelse, samt elegant udformede trappeanlæg med siddetrin og beplantning. Områdets ydre afgrænsning defineres ved en grøn og frodig beplantning, som er med til at åbne og sikre de små boliger mod solen og mod udsigten til Skanderborg sø.

De private terrasser på terræn er adskilt af farvesatte skærmvægge, hvor de samme farver ligeledes går igen på alle indgangsdørene. Det samlede projekt bliver således en kombination af et moderne byggeri og veltilrettelagt landskab i en smuk helhed, som både vil falde ind i omgivelserne og pynte i gadebilledet.

Adresse
Regnbuevænget, Skanderborg

Bygherre
Skanderborg Andelsboligforening

Anvendelse
Boliger, Udearealer

Byggeår
2017-

Areal
2.000 m²

Arkitekt/ingeniør
KPF Arkitekter/Stokvad